Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού σουσάμι (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • Αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το σουσάμι σε μία λαδόκολλα, απλώστε καλά και ψήστε για 6 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε, απλώστε και πάλι και ψήστε για επιπλέον 6- 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το ψημένο σουσάμι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε για περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 5
Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη δύο λεπτά, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή αλείμματος.
TAGS