Τα μικροατυχήματα στην κουζίνα έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν στους περισσότερους. Μια στιγμή απροσεξίας και το φαγητό δεν αργεί να καεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πάντα ντελικάτο ψάρι.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις με ένα ψάρι που «άρπαξε» στον φούρνο και καψαλίστηκε η πέτσα του; Το πρώτο βήμα λέει πως αφαιρούμε την πέτσα του και το πολύ καμμένα σημεία, αυτά που έγιναν «κάρβουνο» και δεν τρώγονται με τίποτα.

Κατόπιν ανοίγονται δύο επιλογές μπροστά σου. Μιας και το κάψιμο σημαίνει αναγκαστικά και στέγνωμα του ψαριού, ο τρόπος να σωθεί η παρτίδα είναι να φας το ψάρι με μια πλούσια σάλτσα, ώστε να πνιγεί εντός της η ιδιαίτερη γεύση του.

Αν δεν υπάρχει χρόνος για νέα μαγειρική, ο άλλος τρόπος είναι η εξουδετέρωση της καμένης οσμής με αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ο μαϊντανός λειτουργεί εξαιρετικά καλά απέναντι στη γεύση του καμένου και ίσως αυτό σώσει το ψάρι…