Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού βυστικοβούτυρο
  • 3 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια, χωρίς αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αλατισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ρίξτε την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τη σκόνη κακάο.
Βήμα 3
Μαγειρέψετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για ένα λεπτό.
Βήμα 5
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο στο μείγμα και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Προσθέστε τη βρώμη, τα φυστίκια και την βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 7
Με ένα κουτάλι ή κουταλάκι του γλυκού (αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στα μπισκότα σας) πάρτε λίγο λίγο από το μείγμα και δημιουργήστε τα μπισκότα σας τοποθετώντας τα στη λαδόκολλα.
Βήμα 8
Βάλτε στο ψυγείο και διατηρήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.