Υλικά

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που αγαπούν οι περισσότεροι και μοιάζει πολύ απλό στην παρασκευή του. Τα πετάς μέσα σε νερό που βράζει και αυτό είναι όλο, σωστά; Λάθος! Η μακαρονάδα έχει τα δικά της μυστικά για να την απολαμβάνουμε με τον τρόπο που πρέπει και αν είμαστε τελειομανείς με τη γεύση, εκπτώσεις δεν χωρούν. Το πολύ αλάτισμα είναι πλέον γνωστό σε όλους, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του μαγειρέματός τους είναι ωστόσο το μέγεθος του σκεύους. Πόσο μεγάλη πρέπει όμως να είναι η κατσαρόλα ώστε να αποκτήσουν το κατάλληλο μέγεθος και να μη βγουν λασπωμένα; Ο κανόνας υποδεικνύει ότι βράζουμε μισό κιλό μακαρόνια σε νερό 4-4,5 λίτρων. Κι αν λάβουμε υπόψη μας ότι η κατσαρόλα πρέπει να είναι γεμάτη κατά 3/4, τότε μιλάμε για σκεύος 6-7 λίτρων. Κάτι που σίγουρα ακούγεται υπερβολικό, οι σεφ ορκίζονται ωστόσο πως αυτή είναι η ιδανική ποσότητα κρύου νερού ανά συσκευασία, ώστε να διαλύεται το άμυλο και να μην κολλάει πάνω στα ζυμαρικά.