Υλικά

  • 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1/2 φλ. τσαγιού και 1 κ. σ. ζάχαρη (ξεχωριστά)
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. και 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη (ξεχωριστά)
  • 1/4 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 3 μεσαία μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1/2 κ. γλ. κανέλα και το μπαχάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Τέλος, προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα και ζάχαρη.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 35- 40 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαύστε.
Βήμα 8
Κατά προτίμηση σερβίρετέ το ζεστό.
TAGS