Υλικά

  • 500 γραμ. λαζάνια
  • 4 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
  • 5 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 300 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
  2. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
  3. Στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια. Κατόπιν απλώνετε μια στρώση από τη σάλτσα πέστο. Έπειτα βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά πέστο και φέτα. Ομοίως και με την τρίτη στρώση
  4. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά