Περίσσεψε λίγο Merlot από το μεσημεριανό γεύμα;

Τέλεια, ούτε να το πετάξεις πρέπει ούτε και να το ξεχάσεις για βδομάδες στο ψυγείο, καταλήγοντας να γίνει ξίδι.

Χύσε το κρασί σε μια παγοθήκη, κάλυψέ τη με μεμβράνη τροφίμων και βάλ’ τη στην κατάψυξη.

Έτσι έχεις έτοιμες μερίδες κρασιού για να προσθέτεις σε κάθε συνταγή που τις χρειάζεται, από σάλτσες και σούπες μέχρι ριζότο και ένα σωρό βραστά.

Ακόμα και αν δεν τις ζητάει, τα παγάκια κρασιού θα χαρίσουν μεγαλύτερη γευστική πολυπλοκότητα σε κάθε πιάτο…

TAGS