Υλικά

  • 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  •  1 λίτρο γάλα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε πρώτη φάση, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια.  Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 2
Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά.  Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.
Βήμα 3
Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο