Υλικά

  • 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  •  1 λίτρο γάλα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε πρώτη φάση, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια.  Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά.  Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.
  3. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.