Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, κάνετε μια γούβα στη μέση και ρίχνετε το νεράκι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια βάζετε στο μπολ με το μείγμα από το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά.
Βήμα 3
Κατόπιν προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή.
Βήμα 4
Σκεπάζετε με μία πετσέτα ή με διαφάνεια αλειμμένη με λίγο λάδι και αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει.
Βήμα 5
Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβουμε 8-10 κομματάκια και ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια. Τηγανίζετε σε καυτό λαδί μέχρι να ροδίσουν και αφού τα βγάλετε, τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
TAGS