Πώς να κάνετε σπιτικά ζυμαρικά

Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:45
21/07/2020
2
loading

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τα αβγά και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το νερό, μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά, και ανακατέψτε ταυτόχρονα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και παχιά.
  3. Τοποθετήστε την ζύμη σε μία επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για περίπου 10 λετπά.
  4. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
  5. Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπάλες και χρησιμοποιήστε μια μηχανή ζυμαρικών για να κόψετε την ζύμη στο επιθυμητό σχήμα.
  6. Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή, μπορείτε να ανοίξετε το κάθε επιπλέον ζυμαράκι με την βοήθεια ενός πλάστη και να κόψετε τα ζυμαρικά με μαχαίρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Οι οδηγίες εκτέλεσης που δίνεις…..

    ... στις συνταγές είναι σαν να σου πω εγώ πως θα φτιάξεις ποδήλατο....
    Λοιπόν πάρτε
    2 ροδες
    1 αλυσίδα
    5 κομμάτια σιδερένια
    1 σέλα
    1 τιμόνι
    30 βίδες
    Συνδεστε τα όλα μαζί και καλές βόλτες
    Χαχαχα

  2. avatar Ζυμαρικα

    Απο την ιταλική κουζίνα ,Σωταρετε 1/2 κιλό κιμά ,1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,1 σκελιδα σκόρδο ,1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο ,προσθέστε 1 κιλό τομάτες περαστες απο τόν μύλο ,1 κουταλάκι κοφτό αλάτι ,πιπέρι ,ελάχιστη ζάχαρη ,1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο ,κ αφήνετε 40 λεπτά να σιγοβρασουν ,ριχνετε ελάχιστο ξερό βασιλικό ,μαϊντανό ψιλοκομμένο .Βραζετε 1/2 κιλο λαζανια σε μπόλικο αλατισμένο νερό κ στραγγιζετε ,προσθέτετε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λειωμένο βούτυρο κ ανακατευετε .Βαζετε σε γιουβετσι σε σειρές πρώτα κιμά σάλτσα ,λαζανια ,κομμάτια μυζήθρας (ολική 250 γρ) ,πάλι σάλτσα κ παρμεζάνα μπολικη (ολική 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνα) .Επαναλαβετε με την ίδια σειρά κ ψηνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά .Μερίδες 5-6.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει