Υλικά

  • 4 πατάτες βρασμένες
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφού μαλακώσουν τις κόβετε σε κύβους.
  2. Σ’ αυτό προσθέτετε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κοκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  3. Πλάθετε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
  4. Σε μια γαβάθα προσθέτετε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
  5. Πασπαλίζετε με δυόσμο. Στρώνετε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.