Υλικά

  • 1 κατεψυγμένη ζύμη για πίτα
  • 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 3/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίξτε το φύλλο της ζύμης για πίτα σε ένα τσέρκι ή ταψί και ψήστε για 18 λεπτά περίπου. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Κόψτε σε κομματάκια τις μισές φράουλες και τοποθετήστε τες μέσα στην έτοιμη ζύμη για πίτα.
  3. Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες σε μία κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπήστε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τις φράουλες ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να πήξει το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Απλώστε το μείγμα πάνω από τις φράουλες στο φύλλο ζύμης και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
  7. Σερβίρετε κάθε φέτα της πίτας με ένα σκουπ σαντιγί.