Υλικά

Δεν είναι οι λίγες οι φορές που η ντομάτα χρειάζεται ξεφλούδισμα, καθώς αυτό επιτάσσει η σάλτσα ή η συνταγή. Κι ενώ όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει αυτό, ιδιαίτερα αν θες να κρατήσεις την ντομάτα άθικτη, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος που απλοποιεί τα πάντα. Όπου εύκολος τρόπος, το γνωστό μας ζεμάτισμα. Χαράσσουμε λοιπόν με ένα μαχαίρι ένα «Χ» στο κάτω μέρος της ντομάτας (στην αντίθετη πλευρά από το κοτσάνι) και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό για 15-30 δευτερόλεπτα. Η φλούδα έχει αρχίσει ήδη να αποκολλάται από το ζεμάτισμα ακόμα. Κατόπιν βγάζουμε την ντομάτα και την ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με άφθονο κρύο νερό. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ με παγωμένο νερό για το βήμα αυτό. Η φλούδα βγαίνει πλέον ακόμα και με το χέρι μας…