Υλικά

  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 κρεμμύδια εσαλότ
  • 3 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Τυλίξτε μία μία τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε τες πάνω σε μία λαδόκολλα. Τρυπήστε τις πατάτες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Βήμα 3
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Βήμα 4
Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ξετυλίξτε, καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Βήμα 5
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα πυρέξ.
Βήμα 6
Τρίψτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με την βοήθεια ενός τρίφτη και ψιλοκόψτε τα εσαλότ.
Βήμα 7
Προσθέστε στις πατάτες τα εσαλότ, το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 8
Στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ το τυρί τσένταρ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 9
Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.