Πού δεν πρέπει ποτέ να ψήνεις το μπιφτέκι

Η μέθοδος παρασκευής για εγγυημένα κακά αποτελέσματα


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
19:04
22/09/2019
4
loading

Το μπιφτέκι παραμένει αγαπημένο και δημοφιλές έδεσμα, μιας και εύκολο είναι στην ετοιμασία και λαχταριστό στη γεύση.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μάς λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί. Και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar miou-miou

    Μπούρδες

  2. avatar Καλά

    μας έπεισαν. Καταρχήν υπάρχουν κόλπα, πρώτον ψήσιμο χωρίς ανεμιστήρα (εννοείται) και δεύτερον ένα ταψί απο κάτω με λίγο νερό

  3. avatar Ξέρω γω;

    Δε μας λέτε κι εμάς ποιοι είναι αυτοί οι "ειδικοί"; Διότι εγώ ο ανειδίκευτος μια χαρά τα ψήνω στο φούρνο τα μπιφτέκια. Τώρα αν ήταν κι αυτό μετάφραση από τα αμερικάνικα... δε σας κόβει ότι αλλιώς τα κάνουν τα μπιφτέκια αυτοί κι αλλιώς εμείς; Ναι καλά, τι να σας κόβει;... Λέμε τώρα... Βρήκαμε μια (ακόμα) κοτσάνα και την μοστράρουμε για να γεμίζει ο χώρος.
    Είπα κι εγώ ότι θα έβλεπα κανένα ωραίο μυστικό για τα μπιφτέκια... Αφού το ξέρω το παραμύθι, γιατί την πατάω;

  4. avatar Monk

    Επομένως (βάσει του τίτλου σας): Ποτέ την ΚΥΡΙΑΚΗ μπιφτέκια στον φούρνο. Από ΔΕΥΤΕΡΑ όμως... ελεύθερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει