Υλικά

  • 250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι
  • 3 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίξτε. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε σε λάδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, χαμηλώνετε την εστία και σοτάρετε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ξεχωριστό σκεύος καβουρδίζετε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 4
Όταν οι ταλιατέλες βράσουν ρίξτε τις στο τηγάνι με τα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.