Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γραμμάρια spread τυριού
  • 2 αβγά
  • 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας, να ξεπαγώσει.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει διαστάσεις 15×25 εκατοστά.
Βήμα 3
Τοποθετούμε το φύλλο μέσα στη φόρμα και το στρώνουμε. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου σε κάποια σημεία για να ψηθεί καλύτερα.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βήμα 5
Βάζουμε το φύλλο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 6
Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 7
Σε ένα μπολ βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 400 γραμμάρια spread τυριού, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 αυγά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Βήμα 8
Προσθέτουμε στα υλικά του μπολ το σολομό και ανακατεύουμε.
Βήμα 9
Στη συνέχεια αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας που έχει ψηθεί ελαφρά. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω, δηλαδή πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
Βήμα 10
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Βήμα 11
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, θα την αφήσουμε λίγο να κρυώσει και μετά θα μπορούμε να την κόψουμε και να τη σερβίρουμε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.