Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 350 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 500 γρ. φράουλες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Βήμα 2
Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Ψήνουμε στους 160ο C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3
Μπορούμε να την φτιάχνουμε μία ημέρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε και διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.
Βήμα 4
Ανοίγουμε την τάρτα σε πάχος 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.
Βήμα 5
Απλώνουμε στο εσωτερικό της πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.

Για την κρέμα

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αβγά (ολόκληρα και κρόκους).
Βήμα 3
Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Βήμα 4
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 5
Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε την βανίλια και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.
Βήμα 6
Τέλος, γεμίζουμε την τάρτα και την καλύπτουμε με τις ολόκληρες φράουλες.
TAGS