Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 φλιτζάνια μέτρια καυτερή σάλτσα της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου, που χωρίζονται σε 2 κομμάτια
  • μπλε τυρί σάλτσα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετείτε την καυτή σάλτσα, το ξινόγαλα και το σκόρδο σε σκόνη σε μια μεγάλη σφραγισμένη πλαστική σακούλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις φτερούγες μέσα στο μείγμα της σακούλας. Σφραγίζετε τη σακούλα, πιέζοντας για να φύγει ο περιττός αέρας.
Βήμα 3
Τη βάζετε στο ψυγείο, γυρίζοντας τη σακούλα κατά διαστήματα, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι και 12 ώρες.
Βήμα 4
Βάζετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία με τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βήμα 5
Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε κάτω από τη σχάρα του γκριλ για να μαζεύει τα υγρά.
Βήμα 6
Βγάζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, πετώντας τα περίσσεια υγρά και τις τοποθετείτε πάνω στη σχάρα.
Βήμα 7
Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ για 12 λεπτά και στη συνέχεια βγάζετε από το φούρνο και τις γυρίζετε με λαβίδες για να ψηθεί και η κάτω πλευρά.
Βήμα 8
Βάζετε ξανά τις φτερούγες στο φούρνο και συνεχίζεται το ψήσιμο για άλλα 12 λεπτά το πολύ.
Βήμα 9
Σερβίρετε αν θέλετε με μπλε τυρί.
TAGS