Υλικά για 2 άτομα

  • 4 πατάτες
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • βούτυρο
  • τυρί κρέμα
  • μπέικον ή γαλοπούλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Πλένουμε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβουμε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζουμε με ηλιέλαιο.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα. Βάζουμε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 4
Για να δούμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες καλά, τις πιέζουμε με ένα μαχαίρι και αν δούμε πως είναι μαλακές, σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
Βήμα 5
Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι τις χαράσσουμε μέχρι τη μέση. Πιέζουμε με μια
Βήμα 6
πετσέτα τις δυο άκρες για να ανοίξουν.
Βήμα 7
Για να τις γεμίσουμε βάζουμε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβουμε μπέικον ή γαλοπούλα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.