Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 200 ml ούζο
  • μισό κύβο λαχανικών
  • 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμμ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι.
Βήμα 2
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει, το κάρυ και το σαφράν.
Βήμα 3
Ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 4
Μετά προσθέτετε το ούζο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι.
Βήμα 5
Ρίχνετε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε το πιπέρι με το αλάτι.
Βήμα 6
Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με μακαρόνια.
TAGS