Υλικά

  • 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το σοτάρισμα
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεσαίου μεγέθους
  • 1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματάτε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάτε στη άκρη να κρυώσουν.
  2. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
  3. Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
  4. Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φέτα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  5. Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
  6. Τα αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
  7. Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
  8. Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί τριμμένο, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
  9. Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζετε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο – τυρί με τη βοήθεια ενός κορνέ.
  10. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  11. Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.