Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε τη φάβα και τη βάζετε μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό 4 δάχτυλα πάνω από την φάβα.
  2. Τη βράζετε σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει και αφρίζει μαζεύετε τον αφρό και τον πετάτε με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  3. Έχετε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στη φάβα.
  4. Χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δοκιμάσετε να έχει μαγειρευτεί.
  5. Μόλις βράσει και λίγο πριν την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρετε στο πιάτο και ρίχνετε από πάνω λάδι, ψιλοκομμένο ωμό και ξερό κρεμμύδι, λεμόνι ή ελιές.