Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεπλένετε τη φάβα και τη βάζετε μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό 4 δάχτυλα πάνω από την φάβα.
Βήμα 2
Τη βράζετε σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει και αφρίζει μαζεύετε τον αφρό και τον πετάτε με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Βήμα 3
Έχετε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στη φάβα.
Βήμα 4
Χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δοκιμάσετε να έχει μαγειρευτεί.
Βήμα 5
Μόλις βράσει και λίγο πριν την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6
Σερβίρετε στο πιάτο και ρίχνετε από πάνω λάδι, ψιλοκομμένο ωμό και ξερό κρεμμύδι, λεμόνι ή ελιές.
TAGS