Υλικά για 6 άτομα

  • 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλετε)
  • ρίγανη
  • θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανάβετε το γκριλ. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζετε το κομμένο σκόρδο παντού.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχετε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Βάζετε τα μανιτάρια στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα.
Βήμα 4
Ψήνετε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
Βήμα 5
Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρω στα 15 λεπτά.
Βήμα 6
Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνετε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια.
Βήμα 7
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.
TAGS