Υλικά

  • 2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι
  • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.
  2. Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο.
  3. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
  4. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι.
  5. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
  6. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  7. Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  8. Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρα περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.