Υλικά

  • 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα ή φτιάχνετε δική σας ζύμη για πίτσα
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 5 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
  • λίγο λάδι
  • θυμάρι
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Έπειτα πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
  2. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ψήνετε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι κατά τόπους.
  6. Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.
  7. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.