Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση.
Βήμα 2
Τις βάζετε σε βαθιά πιατέλα, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 2-3 ώρες.
Βήμα 3
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 4
Βράζετε το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο χωρίς ανακάτεμα.
Βήμα 5
Βάζετε τις φράουλες στη κατσαρόλα (αν δεν τις πάρει όλες βάζετε τις μισές) και βράζετε για 5 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.
Βήμα 6
Βάζετε τις φράουλες σε ένα τρυπητό και αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε το παραπάνω βήμα με τις υπόλοιπες.
Βήμα 7
Βράζετε το σιρόπι μόνο του να δέσει, ρίχνοντας και ότι στράγγισαν οι φράουλες.
Βήμα 8
Ξαναβάζετε τις φράουλες και βράζετε για 5 λεπτά.
Βήμα 9
Κατεβάστε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει το γλυκό κουνήστε τη κατσαρόλα πέρα δώθε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες.
Βήμα 10
Αποθηκεύετε σε μεγάλα και αποστειρωμένα βάζα (κατά προτίμηση για να μην διαλυθούν οι φράουλες).
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.