Υλικά

  • 450 γρ. φρέσκα μύδια
  • 3 κουταλιές νερό
  • 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξύνετε καλά τα μύδια με ένα στρογγυλεμένο μαχαίρι, για να καθαρίσουν και αφαιρείτε τα γένια τους.
  2. Χτυπάτε απότομα τα μύδια που είναι ανοιχτά και πετάτε εκείνα που δεν κλείνουν μετά το χτύπημα.
  3. Βάζετε τα μύδια και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αχνίζετε 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια.
  4. Τα σουρώνετε και πετάτε όσα παραμένουν κλειστά. Αφαιρείτε το επάνω κέλυφος και αφήνετε τη σάρκα στο κάτω κέλυφος.
  5. Βάζετε τα μύδια σ’ ένα πυρέξ, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση.
  6. Προθερμαίνετε το γκριλ στην μεγαλύτερη θερμοκρασία. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι.
  7. Απλώνετε λίγο από το μείγμα σε κάθε μύδι. Ψήνετε τα μύδια στο γκριλ 2 λεπτά, ώσπου να τσιτσιρίσουν και να χρυσίσουν.
  8. Τα σερβίρετε με το κέλυφος τους.