Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 5 γρ. ζελατίνη (1 φύλλο)
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 γρ. τσίλι σκόνη
  • 3 γρ. εσπρέσο σκόνη
  • 1 αβγό
  • 180 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη για να μαλακώσει.
  2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το τσίλι και τον εσπρέσο. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα.
  3. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ μέχρι να πήξει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όπου έχετε βάλει την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε κομμάτια.
  5. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακαεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  6. Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  7. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί.
  8. Βγάζετε τη μους σοκολάτας από το ψυγείο, προσθέτετε τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα.
  9. Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.