Υλικά

  • 450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 170 ml αραβοσιτέλαιο
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο ανακατεύετε όλα τα υγρά και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μία απαλή ζύμη.
  4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνετε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 28-30 εκ. και το 1/3 το χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της.
  5. Ψήνετε την πάστα φλώρα φράουλα στον αέρα, στους 175 °C για 35-40 λεπτά, την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε.