Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το βούτυρο πολύ καλά.
  2. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη –αν κολλάει στα χέρια σας προσθέστε άλλο λίγο αλεύρι.
  3. Βουτυρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώστε προσεκτικά την ζύμη, να πάει παντού και να μην δημιουργηθούν κενά.
  4. Ψήστε τη ζύμη για 20-25 λεπτά στους 120 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.
  5. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ καλά τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα.
  6. Στο μείγμα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και την κανέλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα.
  7. Βγάλτε το ταψί με την βάση από το φούρνο και απλώστε την μαρέγκα λεμονιού καλά, να πάει παντού. Ψήνετε το μείγμα για άλλα 20-25 λεπτά σε μέτριο φούρνο.