Υλικά

  • 225 γρ. φαρίνα
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι

Εκτέλεση

  1. Βγάλτε το βούτυρο απ’ το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ετοιμάσετε τα υλικά για να μαλακώσει και λίγο πριν ξεκινήσετε την ετοιμασία, βάλτε τον φούρνο στους 180ºC να προθερμανθεί.
  2. Λιώστε τις μπανάνες με το πιρούνι. Βουτυρώστε τη φόρμα που θα κάνετε το κέικ και επενδύστε τη με λαδόκολλα ή χαρτί σιλικόνης για ευκολία.
  3. Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε με μίξερ χειρός ή στη κουζινομηχανή για 2 λεπτά.
  4. Ρίξτε το μίγμα μέσα στη φόρμα, ισιώστε το, δώστε του ένα χτύπημα στον πάγκο να φύγουν τυχόν θύλακες αέρα και βάλτε τη στο φούρνο στους 180οC.
  5. Στα 50’, βάλτε ένα αιχμηρό μαχαίρι στο κέικ και εφόσον βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το για άλλα 5-10’.
  6. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη φόρμα με το κέικ απ΄ τον φούρνο, περιμένετε ένα λεπτό και στη συνέχεια αφαιρείτε το κέικ με το χαρτί.
  7. Βγάζετε το χαρτί και ακουμπάτε το κέικ πάνω σε μια σχάρα που αερίζεται, προκειμένου να έρθει σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου.