Υλικά

  • 140 γραμμάρια φακές μέτριες
  • 600 γραμμάρια καρότα χοντροτριμμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • 150 ml γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το κύμινο και το μπούκοβο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα, τις φακές, το ζωμό και το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν οι φακές.
  3. Κρατάμε τέσσερις κουταλιές στην άκρη και περνάμε την υπόλοιπη σούπα από το μπλέντερ.
  4. Σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι, λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τις φακές με τα καρότα που κρατήσαμε στην άκρη.