Υλικά για 4 άτομα

Για το σιρόπι

  • 250 γραμμάρια νερό
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ροδόνερο

Για τη ζύμη

  • 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια γάλα σε σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε το ροδόνερο και αφήνετε στην άκρη.

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα σε σκόνη, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύετε απαλά λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε ½ ποτήρι νερό για να φτιάξετε τη ζύμη.
Βήμα 2
Πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να γίνει απαλή και αφράτη και την πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ.
Βήμα 3
Στη συνέχεια τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3 -4 αναποδογυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια αφαιρείτε τα μπαλάκια από το λάδι και τα ρίχνετε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύετε καλά μέσα στο σιρόπι για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.