Υλικά για 2-4 άτομα

  • 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα φιστίκια Αιγίνης, αλάτι, πιπέρι και γυρνάτε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Βήμα 2
Προσθέτετε το λάδι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη φέτα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3
Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζετε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το πέστο και ανακατεύετε απαλά.
TAGS