Υλικά

  • 225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 11 γραμμάρια ζελατίνα
  • 125 ml κρασί άσπρο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Λίγο αγγουράκι
  • Λίγος άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο
  • 1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ ή 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει.
  2. Προσθέτετε τη ζελατίνα και κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
  4. Ρίχνετε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
  5. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
  6. Όταν πήξει, ξεφορμάρετε και τη βάζετε μέσα σε ένα κορνέ.
  7. Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μους σολομού.
  8. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια καναπέ.