Υλικά

  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια μέλι
  • 800 γραμμάρια νερό
  • 300 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ξερά σύκα και τα ξεπλένετε πολύ καλά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό μαζί με το μέλι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση.
  3. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα σύκα.
  4. Σιγοβράζετε το γλυκό μέχρι να πάρει ξανά άλλη μια βράση και χαμηλώνετε την εστία για να μην εξατμιστεί το σιρόπι. Σιγοβράζετε για 25 με 30 λεπτά.
  5. Αποσύρετε από την εστία και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο.
  6. Κλείνετε καλά με το καπάκι και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει.