Υλικά

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 1 μέτριο μπρόκολο χοντροκομμένο
  • 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο ή τσένταρ
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά περίπου. Το βγάζετε και στο ίδιο νερό βράζετε τις πέννες για 10 λεπτά περίπου και στραγγίζετε.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζετε τις πέννες, την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και το μπρόκολο και σοτάρετε για ½ λεπτό ακόμη.
  3. Τα σερβίρετε σ’ ένα μπολ και στο τέλος γαρνίρετε με κασέρι τριμμένο ή τσένταρ.