Υλικά

  • 250 γραμμάρια ταλιατέλες
  • ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
  • 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Πελτές

Εκτέλεση

  1. Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζουμε σε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη. Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  2. Στη συνέχεια παίρνουμε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν. Σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά.
  3. Μόλις μειωθούν τα υγρά στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  4. Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  5. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.