Πολύ χορταστική επιλογή για σνακ, με εξαιρετική ισορροπία πρωτεΐνης, ασβεστίου και ήπιων προβιοτικών, χαμηλή σε υδατάνθρακες και – το βασικότερο – φτιάχνεται σε μόλις ένα σκεύος!
Υλικά (1 μερίδα)
- 2 αβγά
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι και πιπέρι
- ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Βήμα 2: Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 2–3 λεπτά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα.
- Βήμα 3: Ψήνουμε για άλλα 2–3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 310 kcal
- Υδατάνθρακες: 7,9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 25,5 γρ.
- Λιπαρά: 7,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,0 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ