Πολύ χορταστική επιλογή για σνακ, με εξαιρετική ισορροπία πρωτεΐνης, ασβεστίου και ήπιων προβιοτικών, χαμηλή σε υδατάνθρακες και – το βασικότερο – φτιάχνεται σε μόλις ένα σκεύος!

Υλικά (1 μερίδα)

  • 2 αβγά
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 2: Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 2–3 λεπτά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα.
  • Βήμα 3: Ψήνουμε για άλλα 2–3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 310 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 25,5 γρ.
  • Λιπαρά: 7,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ