Η κανέλα είναι ένα πολύτιμο μπαχαρικό που βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, μειώνει την κακή χοληστερόλη και διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μήλο, πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες, ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και προστατεύει από καρδιοπάθειες και το Αλτσχάιμερ. Ο συνδυασμός μήλου και κανέλας ενισχύει τα ευεργετικά τους οφέλη και προσφέρει έναν γευστικό, υγιεινό τρόπο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 κούπα γάλα με λιγότερα λιπαρά ή χωρίς ζάχαρη
- 4 κ.σ. βρώμη
- ½ μήλο σε κυβάκια
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. chia seeds
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- ½ μήλο σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια
- 5-6 αμύγδαλα θρυμματισμένα
- 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Βήμα 2: Όταν εξατμιστούν τα υγρά του porridge, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε τα υλικά του σερβιρίσματος και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 245 kcal
- Υδατάνθρακες: 21,6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,8 γρ.
- Λιπαρά: 5,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI