Ναι, το έχουμε ξαναπεί: φαγητά που στο μυαλό μας ταυτίζονται με πολλά λιπαρά, τηγανιτές γαρνιτούρες και βαριά πέψη, μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε ιδανικές πρωτεϊνικές επιλογές, γεμάτες βιταμίνες, καλά λιπαρά και ασβέστιο. Το συγκεκριμένο μάλιστα μπορούμε να το ετοιμάσουμε μαζί με τα παιδιά μας, δείχνοντάς τους πώς να φτιάχνουμε μόνοι μας ένα υγιεινό γεύμα αντί να το αγοράζουμε έτοιμο, φορτωμένο με περιττές θερμίδες.
Υλικά (4-5 μερίδες)
- 2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια (σχήμα κοτομπουκιάς)
Για τη μαρινάδα με γιαούρτι
- 3 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
Για το πανάρισμα
- 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. κουρκουμάς
- 3 κ.σ. τυρί light, τριμμένο
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.
- Βήμα 2: Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ πιάτο.
- Βήμα 3: Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
- Βήμα 4: Βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου πρώτα στη μαρινάδα και στη συνέχεια στο μείγμα για το πανάρισμα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Βήμα 5: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά.
- Βήμα 6: Μετά τα πρώτα 15 λεπτά γυρίζουμε τις κοτομπουκιές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (περίπου 150 γρ.)
- Ενέργεια: 338 kcal
- Υδατάνθρακες: 13,5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 35,5 γρ.
- Λιπαρά: 9,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI