Ο σολομός έχει κερδίσει ιδιαίτερη θέση στη διατροφή χάρη στα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά, τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό, ενώ συμβάλλουν και στην υγεία του δέρματος. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, χωνεύεται εύκολα και μαγειρεύεται γρήγορα, ενώ μπορεί να καταναλωθεί σε πολλές μορφές, από κυρίως πιάτα μέχρι σνακ και σαλάτες, καθιστώντας τον από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα των διαιτολόγων.
Υλικά (2 μερίδες)
- 300 γρ. βρασμένα ζυμαρικά
- 60-80 γρ. καπνιστό σολομό
- 1/3 κούπας φινόκιο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 αγγουράκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/3 κούπας άνηθο
Για τη σως
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2-3 κ.γ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Τοποθετούμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα λαχανικά της συνταγής.
- Βήμα 2: Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τον σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια (με μαχαίρι ή με τα χέρια).
- Βήμα 3: Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και την ενσωματώνουμε στη μακαρονοσαλάτα.
- Βήμα 4: Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.
- Βήμα 5: Συντηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ημέρες.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 394 kcal
- Υδατάνθρακες: 34,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 18,4 γρ.
- Λιπαρά: 12,1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI