Αν αποφεύγετε τη γλουτένη για οποιονδήποτε λόγο, η κινόα είναι ιδανική. Προσοχή όμως: Παρόλο που η κινόα είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, αυτό δεν σημαίνει ότι και άλλα τρόφιμα που παρασκευάζονται από κινόα είναι επίσης χωρίς γλουτένη. Πρέπει πάντα να προσέχετε πού έχει υποστεί επεξεργασία η κινόα και αν έχουν προστεθεί άλλα συστατικά κατά την παραγωγή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 κούπα κινόα, βρασμένη
  • 200 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 8 καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • ¼ κούπας αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. φρέσκια μέντα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Για τη σως

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λίγη σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα καρύδια, τα cranberries, την κινόα, τον μαϊντανό και τη μέντα.
  • Βήμα 3: Ανακατεύουμε ξεχωριστά τα υλικά της σως και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 420 kcal
  • Υδατάνθρακες: 34,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,5 γρ.
  • Λιπαρά: 13,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI