Αν αποφεύγετε τη γλουτένη για οποιονδήποτε λόγο, η κινόα είναι ιδανική. Προσοχή όμως: Παρόλο που η κινόα είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, αυτό δεν σημαίνει ότι και άλλα τρόφιμα που παρασκευάζονται από κινόα είναι επίσης χωρίς γλουτένη. Πρέπει πάντα να προσέχετε πού έχει υποστεί επεξεργασία η κινόα και αν έχουν προστεθεί άλλα συστατικά κατά την παραγωγή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές.
Υλικά (2 μερίδες)
- 1 κούπα κινόα, βρασμένη
- 200 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 8 καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- ¼ κούπας αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.σ. φρέσκια μέντα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Για τη σως
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- λίγη σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα καρύδια, τα cranberries, την κινόα, τον μαϊντανό και τη μέντα.
- Βήμα 3: Ανακατεύουμε ξεχωριστά τα υλικά της σως και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 420 kcal
- Υδατάνθρακες: 34,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11,5 γρ.
- Λιπαρά: 13,1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI