Πολλοί άνθρωποι, και δικαίως, αποφεύγουν το γιαούρτι ως επιλογή πρωινού. Είναι λογικό, σε ένα άδειο στομάχι, να προκληθούν δυσπεψία, ξινίλες ή άλλες ενοχλήσεις όταν το πρώτο γεύμα είναι το γιαούρτι ή κάποιο άλλο γαλακτοκομικό. Με τη συγκεκριμένη συνταγή εξασφαλίζουμε μια ισορροπημένη συνύπαρξη συστατικών που μειώνει σημαντικά τη δυσκολία πέψης του γιαουρτιού και παράλληλα ευνοεί την αλκαλικότητα του στομάχου: Η βρώμη, η μπανάνα, το μέλι και η κανέλα συμβάλλουν στο να είναι πολύ πιο εύπεπτο.
Υλικά (1 μερίδα)
- ½ μπανάνα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. βρώμη σε νιφάδες
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. μέλι
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.σ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
- 2-3 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τη μπανάνα με το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τη βρώμη, την κανέλα και το μέλι και, διατηρώντας τη θερμοκρασία χαμηλή, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δούμε τη βρώμη να «αγκαλιάζει» τη μπανάνα και να δημιουργούνται μπουκιές μπανάνας με βρώμη.
- Βήμα 3: Ένα λεπτό πριν αποσύρουμε από το τηγάνι, βάζουμε τη μαύρη σοκολάτα ώστε να λιώσει ελαφρά.
- Βήμα 4: Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το γιαούρτι και από πάνω τη μαγειρεμένη μπανάνα με τη βρώμη.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 308 kcal
- Υδατάνθρακες: 18,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11,0 γρ.
- Λιπαρά: 4,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI