Πολλοί άνθρωποι, και δικαίως, αποφεύγουν το γιαούρτι ως επιλογή πρωινού. Είναι λογικό, σε ένα άδειο στομάχι, να προκληθούν δυσπεψία, ξινίλες ή άλλες ενοχλήσεις όταν το πρώτο γεύμα είναι το γιαούρτι ή κάποιο άλλο γαλακτοκομικό. Με τη συγκεκριμένη συνταγή εξασφαλίζουμε μια ισορροπημένη συνύπαρξη συστατικών που μειώνει σημαντικά τη δυσκολία πέψης του γιαουρτιού και παράλληλα ευνοεί την αλκαλικότητα του στομάχου: Η βρώμη, η μπανάνα, το μέλι και η κανέλα συμβάλλουν στο να είναι πολύ πιο εύπεπτο.

Υλικά (1 μερίδα)

  • ½ μπανάνα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. βρώμη σε νιφάδες
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
  • 2-3 κ.σ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τη μπανάνα με το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε τη βρώμη, την κανέλα και το μέλι και, διατηρώντας τη θερμοκρασία χαμηλή, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δούμε τη βρώμη να «αγκαλιάζει» τη μπανάνα και να δημιουργούνται μπουκιές μπανάνας με βρώμη.
  • Βήμα 3: Ένα λεπτό πριν αποσύρουμε από το τηγάνι, βάζουμε τη μαύρη σοκολάτα ώστε να λιώσει ελαφρά.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το γιαούρτι και από πάνω τη μαγειρεμένη μπανάνα με τη βρώμη.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 308 kcal
  • Υδατάνθρακες: 18,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,0 γρ.
  • Λιπαρά: 4,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI