Η τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό, ελαφρύ γεύμα, που συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού με τη μοναδική γεύση των υλικών της μεσογειακής κουζίνας.

Υλικά (2 μερίδες)

Για τη μακαρονοσαλάτα

  • 200-250 γρ. άβραστα μακαρόνια ολικής άλεσης (ιδανικά πέννες ή ριγκατόνι)
  • 200 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες

Για τη σως γιαουρτιού

  • 180 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 120 γρ. θρυμματισμένη φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βήμα 2: Ενώ έχουν κρυώσει τα μακαρόνια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθούν τα μακαρόνια.
  • Βήμα 3: Σε ένα βαθύ πιάτο, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, λιώνουμε τη φέτα και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη σως με το γιαούρτι.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε τη σως γιαουρτιού στη μακαρονοσαλάτα, ανακατεύοντας με ήπιες κινήσεις, και αφήνουμε να κρυώσει για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα, απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 340 kcal
  • Υδατάνθρακες: 46,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 22,7 γρ.
  • Λιπαρά: 8,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI