Η τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό, ελαφρύ γεύμα, που συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού με τη μοναδική γεύση των υλικών της μεσογειακής κουζίνας.
Υλικά (2 μερίδες)
Για τη μακαρονοσαλάτα
- 200-250 γρ. άβραστα μακαρόνια ολικής άλεσης (ιδανικά πέννες ή ριγκατόνι)
- 200 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
Για τη σως γιαουρτιού
- 180 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 120 γρ. θρυμματισμένη φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- λίγη σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βήμα 2: Ενώ έχουν κρυώσει τα μακαρόνια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθούν τα μακαρόνια.
- Βήμα 3: Σε ένα βαθύ πιάτο, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, λιώνουμε τη φέτα και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη σως με το γιαούρτι.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε τη σως γιαουρτιού στη μακαρονοσαλάτα, ανακατεύοντας με ήπιες κινήσεις, και αφήνουμε να κρυώσει για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα, απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 340 kcal
- Υδατάνθρακες: 46,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 22,7 γρ.
- Λιπαρά: 8,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI