Ένα ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους, με ισορροπημένο υδατανθρακικό φορτίο, που σε συνδυασμό με ζωική πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά αποτελεί ένα τέλειο ενδιάμεσο γεύμα ή ένα ελαφρύ βραδινό.
Υλικά (6 κουλούρια)
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 220 γρ. φαρίνα βρώμης
- 100-120 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά και αλάτι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ασπράδι αβγού
- 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη φαρίνα, τη φέτα και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
- Βήμα 2: Χωρίζουμε το ζυμάρι σε έξι μέρη και πλάθουμε λωρίδες τις οποίες ενώνουμε για να σχηματιστούν τα κουλούρια.
- Βήμα 3: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κουλούρια.
- Βήμα 4: Αλείφουμε τα κουλούρια με το ασπράδι, ρίχνουμε το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κουλούρι
- Ενέργεια: 278 kcal
- Υδατάνθρακες: 32,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,4 γρ.
- Λιπαρά: 11,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI