Η γλυκιά γεύση και το ξεχωριστό άρωμα της φράουλας την καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του κόσμου – τόσο που θα θέλαμε να την έχουμε στο ψυγείο μας όλο τον χρόνο και όχι μόνο για 2-3 μήνες. Εξάλλου η φράουλα είναι ένας διατροφικός θησαυρός. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και μαγγάνιο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, στην υγεία του δέρματος και των δοντιών, ενώ βοηθά και στη λειτουργία του πεπτικού, χάρη στη δράση της κατά της δυσκοιλιότητας. Έχει ελάχιστες θερμίδες, γεγονός που την καθιστά ιδανική για κάθε διατροφή και σύμφωνα με έρευνες παρουσιάζει και αντικαρκινική δράση.

Συμβουλή: Πλένουμε τις φράουλες με άφθονο νερό, μαγειρική σόδα και ξύδι για 5-10 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά, τις στεγνώνουμε απαλά και μετά τις τοποθετούμε στο ψυγείο.

Υλικά (2 ποτήρια)

  • 8 φράουλες
  • 250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 ξινόμηλο, χωρίς φλούδα
  • 5-6 φύλλα φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Στύβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε καλά τον χυμό.
  • Βήμα 2: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το καθαρισμένο μήλο και τις φράουλες.
  • Βήμα 3: Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τον πουρέ φράουλας-μήλου, προσθέτουμε παγάκια και τα φύλλα μέντας. Σερβίρουμε αμέσως.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 87 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1,0 γρ.
  • Λιπαρά: 0,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ