Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη
- 1 φλ. τσαγιού δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. κανέλα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου/ λαχανικών ή νερό
Εκτέλεση
- Κόψτε το αρνί σε κύβους και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Ροδίστε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν.
- Προσθέστε το κρασί, το ζωμό ή το νερό και το ροδισμένο αρνί.
- Όταν τα υγρά πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το αρνάκι να μαγειρευτεί για 1,5 έως 2,5 ώρες.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!