Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη
  • 1 φλ. τσαγιού δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1/4 κ. γλ. κανέλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου/ λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το αρνί σε κύβους και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Ροδίστε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν.
  4. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό ή το νερό και το ροδισμένο αρνί.
  5. Όταν τα υγρά πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το αρνάκι να μαγειρευτεί για 1,5 έως 2,5 ώρες.
  6. Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!