Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
- 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ και αφήστε την στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με τα ασπράδια αυγών, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και τα εκχυλίσματα αμυγδάλου μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μπισκότων -ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.
- Βγάλτε περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας από τη ζύμη και τυλίξτε την σε μπάλα. Περάστε τη μπάλα στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη και μεταφέρετε τη στο ταψί. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη.
- Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ισιώσετε ελαφρώς τα μπισκότα.
- Ψήστε για 11- 13 λεπτά. Μην τα παραψήσετε!