Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ και αφήστε την στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με τα ασπράδια αυγών, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και τα εκχυλίσματα αμυγδάλου μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μπισκότων -ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.
  4. Βγάλτε περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας από τη ζύμη και τυλίξτε την σε μπάλα. Περάστε τη μπάλα στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη και μεταφέρετε τη στο ταψί. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη.
  5. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ισιώσετε ελαφρώς τα μπισκότα.
  6. Ψήστε για 11- 13 λεπτά. Μην τα παραψήσετε!